UO Telekoma o planovima kompanije

Bez autora
Jan 27 2011

Telekom Srbija predviđa dalje jačanje tržišne pozicije u oblasti mobilnog interneta i pridobijanje više od 150.000 korisnika do kraja 2011. Istovremeno, državni operater predviđa rapidni rast broja korisnika mobilne mreže ali i pad korisnika fiksne telefonije za čak pet odsto. Ove planove Telekoma Srbije potvrdio je i upravni odbor kompanije, kojoj su prisustvovali i predstavnici grčkog OTE-a, koji ima 20 odsto vlasništva u Telekomu. Upravni odbor kompanije Telekom Srbije usvojio je plan budžeta za 2011. godinu po kome će projektovani prihod biti za tri procenta veći nego lane, dok su troškovi za jedan odsto manji. U pogledu investicija predviđena su sredstva za sedam odsto niža nego u 2010. godini. Manje investicije se obrazlažu specifičnom pozicijom kompanije koja se nalazi u postupku privatizacije. Budući vlasnik Telekoma Srbije moći će rebalansom da menja poslovne stavke i projekcije ulaganja.

UO Telekoma o planovima kompanijeTelekom Srbija predviđa dalje jačanje tržišne pozicije u oblasti mobilnog interneta i pridobijanje više od 150.000 korisnika do kraja 2011.

Istovremeno, državni operater predviđa rapidni rast broja korisnika mobilne mreže ali i pad korisnika fiksne telefonije za čak pet odsto.

Ove planove Telekoma Srbije potvrdio je i upravni odbor kompanije, kojoj su prisustvovali i predstavnici grčkog OTE-a, koji ima 20 odsto vlasništva u Telekomu.

Upravni odbor kompanije Telekom Srbije usvojio je plan budžeta za 2011. godinu po kome će projektovani prihod biti za tri procenta veći nego lane, dok su troškovi za jedan odsto manji. U pogledu investicija predviđena su sredstva za sedam odsto niža nego u 2010. godini.

- Manje investicije se obrazlažu specifičnom pozicijom kompanije koja se nalazi u postupku privatizacije. Budući vlasnik Telekoma Srbije moći će rebalansom da menja poslovne stavke i projekcije ulaganja - rečeno je u kompaniji.

Na sednicama upravnog odbora predstavnici oba reprezentativna sindikata kompanije nisu se složili sa načinom prodaje firme. Čulo se da kompanije ne treba prodavati pre 2013. do kada je predviđena otplata kredita kojim je kupljeno 65 procenata Telekoma Srpske. Tek tada će se znati, smatraju sindikalci, koliki je stvaran profit firme. Oni su se i založili za ubrzane pripreme kako bi zaposleni i građani Srbije što pre dobili besplatne akcije pre privatizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik